top of page

Sammanfattning Styrelsen

Här kommer en kort presentation på alla poster man kan söka i styrelsen nu på Onsdagens Årsmöte!

16 platser ska fyllas!

Ordförande

Som ordförande är du föreningens talan utåt, du kallar till och håller i styrelsemöten. Man är också ett stöd till samtliga poster i styrelsen. När man sitter som ordförande i Lambda blir man också inbjuden till en mängd olika saker som möten om de öppna föreläsningarna, man får möjlighet att hålla tal på avslutningsceremonin varje år och gå på möten med alla andra föreningars ordföranden på LNU Kalmar. Man har ett nära samarbete med skolan om dagliga rutiner mm. Posten innebär ett stort ansvar för vad föreningen sysslar med men också en stor frihet i vad man vill att föreningen ska jobba mer på. Som ordförande sitter man också i presidiet, det består av ordförande, vice ordförande, kassör och sekreterare. Presidiet kan ta beslut om småsaker mellan styrelsemöten. Man står även som firmatecknare på posten som ordförande vilket är ett stort ansvar. Jag skulle generellt rekommendera att sitta i styrelsen då det är en bra erfarenhet i att samarbeta i grupp och att man får förståelse i hur en organisation sköts.

Vice ordförande

Denna position är en riktigt kul post att ha. Ens uppgift är att finnas till som en hjälpande hand till ordförande. Man har även möjlighet att hjälpa de andra posterna med deras uppgifter. När jag suttit på denna post har jag haft tid att göra lite allt möjligt, så som: Gått på möten, hjälpt till med nollningen, fixat sittningar/julbord, hållit i simulatorkörningar osv. Så som ni se så är denna post väldigt flexibel och jag skulle verkligen rekommendera denna post till dig som är social, flexibel och vill utvecklas. Vice ordförande är också en av fyra poster som ingår i presidiet. Presidiet driver styrelsearbetet under året och ser till att verksamhetsplanen följs. Vårt uppdrag handlar bland annat om att att ha överblick över året och förbereda, hålla i eller delta i olika möten och träffar. Jag skulle generellt rekommendera att sitta i styrelsen då det är en bra erfarenhet i att sammarbeta i grupp och att man får förståelse i hur en organisation sköts.

Kassör Som Kassör i Lambda är man den som håller koll på pengarna, bokföringen och budgeten i styrelsen. Man håller helt enkelt koll på ekonomin i styrelsen och betalar de räkningar som kommer in även skicka fakturor lite då och då. Förutom detta har man också koll på inventariet av försäljnings varorna.

Sekreterare

Som sekreterare är ens främsta och egentligen enda officiella uppgift att protokollföra på styrelsemöten. Man hjälper även ordförande med att följa upp de beslut som fattas så att de genomförs. I övrigt får man jobba med det man känner för och tycker är kul!

IT

Som IT- ansvarig så har du hand om Lambdas hemsida och ser till att datorerna och skrivaren fungerar. Sen så får du även hjälpa resten av styrelsen med saker som dem kanske inte hinner med. Om du vill söka posten som It- ansvarig så är det bra om du kan ta ansvar och fixa de problem som kommer upp och har tid över från studierna för att lägga in saker på hemsidan. En stor fördel med att vara med i styrelsen är att du får en bra kontakt med lärare. Du får även en insikt i vad som händer på skolan och får även lära känna en massa personer från andra föreningar.

Idrott (2 stycken)

Ledamot idrott menas med att man är idrottsansvarig för studenterna inom lambda. Posten består av 2 personer. Där vi hjälps åt att försöka dela på tid och engagemang för att få till så mycket aktiviteter som möjligt. För tillfället har Lambdastudentförening ett öppet korpen lag som är med andra ord öppet för alla medlemmar. Nu har laget varit igång två somrar samt nu under 2018 vinter. Det är studenternas efterfrågan tillsammans med idrotts ansvarigas som skapar aktiviteter. Så med andra ord är det en väldigt fri post. Sammanfattningsvis så skulle jag rekommendera denna post till dig som är intresserad av sport och aktiviteter samt resor till olika turneringar. Välkommen till årsmötet för att söka denna eller våra andra poster!

Utbildning

Har du ett intresse av att påverka utbildningen för dig och dina kamrater tycker jag att du ska läsa vidare... Som utbildnings-ledamot kan du själv välja hur mycket du vill och kan engagera dig. Det primära ansvaret ligger i att lyssna på studenterna och deras åsikter kring klassrumsundervisningen, tentor, inlämningsuppgifter osv. Uppstår problem är du ett stöd för studenterna tillsammans med resten av styrelsen, och hjälper dem att föra sina åsikter vidare. Den återkommande Räknehjälpen är även något som du kommer att få arrangera, men även in-scanning av tentor till tentadatorn. Vill du engagera dig mer i andra frågor kan du givetvis hjälpa till om någon annan i styrelsen behöver ett extra handtag! Att sitta med i styrelsen ger dig tillfälle att vara med och göra din röst hörd och vara med och förbättra din egen studiemiljö i skolan. Att sitta på utbildningsposten ger dig dessutom möjligheten att få gå på möten med sjöfartsnäringen och representera skolan och dess studenter.

Sexmästare (2 stycken)

Som sexmästare är man ansvarig för alla event och evenemang som lambda håller i. Det största evenemanget för en sexmästare är introduktionen för de nya eleverna på hösten. Det är du som är ansvarig och planerar alla aktiviteter under introduktionen. Sexmästarna samarbetar även med de andra föreningarna i Kalmar för att få ett bra studentliv. Är du social och gillar att hålla många bollar i luften är denna posten perfekt för dig! Posten är delad mellan två personer, där ni kommer jobba nära varandra i posten.

Socialt ansvarig

Sammanfattningsvis är denna post till dig som är intresserad av nyktra evenemang och alla goa fikor som sker under året.Lambda vill kunna erbjuda sina medlemmar nyktra evenemang och denna post ser till så det finns evenemang för de som inte vill festa. Man har en lika stor budget som sexmästare så finns mycket spelrum att hitta på roliga aktiviteter åt medlemmarna.

Jobbaransvarig

De här är en post där du ansvarar för att ordna jobbare till sjösjukan, nollningens evenemang och även andra evenemang som Lambda anordnar. Du ska även hålla kontakt med sjukans barchefer samt jobbansansvarig. Så de här passar dig som tycker om att träffa nya människor och som vill hjälpa till och engagera sig i sjösjukan.

Info

Den huvudsakliga uppgiften är att sprida information från styrelsen till medlemmarna via olika medier som tex vår Facebook, Instragram och ”Lambda Nytt”. Jag fixar planscher osv och vid behov hjälper jag till med olika uppdrag som styrelsen har. Är du nyfiken på att se hur styrelsen fungerar, engagera dig i studentlivet, tycker det är roligt att fippla i paint, word etc och vill träffa en massa fantastiskt härliga människor? Sök Ledamot-Info! Det bästa med att sitta i styrelsen är inblicken i inte bara studentlivet men även hur skolan fungerar (och kunna påverka), att få träffa så härliga människor och inte minst se till att vi tillsammans skapar en så bra förening som möjligt!

LYC

Lambda yacht club (LYC) är en dotterförening till lambda, som har en egen post i lambdasstyrelse. LYC är en förening för segling, som äger två stycken 606:or. Vilket är en mindre kölbåt. Båtarna är i skrivande stund vinterförvarade och inväntar vårens rustning. Under hösten har ett vinterförvar byggts och vi har reparerat segel. Den ena båten är mer eller mindre redo för sjösättning när våren kommer. Den andra kräver lite mer jobb för att bli redo för äventyr. Det är en mycket rolig post, med mycket eget ansvar, och en möjlighet att testa att vara ordförande för en egen förening. LYC har en egen styrelse, som du som LYC representant är ordförande för.

Ledamöter (2 stycken)

Alla som sitter i styrelsen sitter som Ledamöter men har oftast ett ansvarsområde, exempelvis Kassör eller Socialt ansvarig. I Lambdas Styrelse finns det dock två poster som inte har något specifikt ansvarsområde utan man hjälper till där behovet finns. Posten som ledamot passar mig perfekt om man inte vill rikta in sig på något specifikt utan kan vara med lite överallt. Fördelen är ju som sagt att man får stor flexibilitet och ändå vara med och påverka föreningens riktning. Det jag tycker är det bästa med att sitta i Lambdas styrelse är att man har en större chans att påverka i viktiga beslut och att man är först med att få information om det mesta. Så sitter du i valet att söka någon post men inte riktigt vet vad du vill rikta in dig på så är Ledamot perfekt för dig

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss